Ga naar de inhoud

Verklaring van duurzaamheid

Denfit Outdoor Fitness zet zich volledig in voor duurzame ontwikkeling.

Ons ‘groene’ beleid is stevig gebaseerd op het produceren en leveren van onze producten op de meest efficiënte manier en is erop gericht om ervoor te zorgen dat we duurzame keuzes maken.

Het verminderen van de energiebehoefte en het behoud van materialen zijn belangrijk, ook als ze uit ‘hernieuwbare’ bronnen komen.

Materialen

Voor de productie van onze producten gebruiken we gerecycled staal. De productie van dit staal kost 70% minder energie in vergelijking met het maken van staal uit nieuw erts.

Ook de CO2-uitstoot is veel lager (-75%) bij hergebruik van ijzer.

Coating

Elektrostatische poedercoating voldoet al decennia aan de hoogste eisen op het gebied van corrosiebescherming en decoratief kleurgebruik.

Deze methode is een van de meest milieuvriendelijke verfprocessen, omdat er in het hele proces geen oplosmiddelen worden gebruikt. De poedercoatings bestaan ​​uitsluitend uit vaste stoffen en zijn doorgaans vrij van gevaarlijke ingrediënten waarvoor een etiketteringsplicht geldt.

 Fabriek

Onze fabriek is gevestigd in een nieuw, zeer goed geïsoleerd pand, welke in de fabriek volledig is voorzien van vloerverwarming, waardoor er met name in de wintermaanden geen warmte verloren gaat.

Ons pand is sinds kort volledig voorzien van LED-verlichting, waarmee we jaarlijks 80.000 kWh besparen.

 

Ook het machinepark is modern en energiebesparend. Zo kan de warmte van de lasersnijmachine gebruikt worden om de fabriek op te warmen en schakelen hydraulische pompen in machines automatisch uit als er geen druk nodig is.

Afval

Wij doen volledige afvalscheiding van papier, plastic en ander afval.