Ga naar de inhoud

Duurzaamheid

Bij Denfit staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Onze toestellen hebben een lange levensduur, worden vervaardigd van gerecycled staal en bovendien zijn alle onderdelen herbruikbaar, wat de impact op het milieu verlaagt. We gaan efficiënt om met onze energiebronnen. Zo is onze fabriek voorzien van energiezuinige LED-verlichting en wordt de warmte van onze machines hergebruikt voor verwarming. Verder maken we gebruik van slimme verpakkingsmethoden om onze ecologische footprint tijdens transport te minimaliseren. Bij Denfit zijn we niet alleen toegewijd aan ‘Commit to be fit’, maar ook aan ‘Commit to a better world’. Laten we samen streven naar een gezondere en duurzamere toekomst!

Sportpoint

"Ik kom hier bijna elke dag om te trainen, en tijdens de lockdown zijn er zelfs meer atleten bij gekomen, van alle leeftijden. Zoals die man daar, een Turkse man van 61, die nu ook dagelijks komt, en wij helpen hem om de oefeningen correct uit te voeren. Persoonlijk maak ik afspraken via Snapchat om met vrienden die ik hier heb ontmoet te trainen. Het geeft ons veel energie. Ik begrijp dat deze toestellen hier sinds 2009 staan en dat er binnenkort vervangende toestellen komen. We begrijpen niet waarom, want alles werkt nog prima, zelfs na 15 jaar intensief gebruik. We willen geen andere toestellen, hoogstens dezelfde toestellen maar nieuw. We hopen dat de gemeente ons hierin tegemoetkomt. Dan kunnen we nog eens 15 jaar of langer samen doorgaan, hahaha."

"Ik ben erg blij om te kunnen samenwerken met een oer-Hollands bedrijf als Denfit. Het is voor mij essentieel dat niet alleen alle toestellen ontworpen zijn in Nederland, maar ook dat alle productie- en inkoopactiviteiten van onderdelen hier plaatsvinden. Dit minimaliseert het aantal transportbewegingen en vermindert de milieueffecten. Bovendien zijn Denfit-producten gemaakt van gerecycled staal en roestvrij staal, en ze zijn volledig herbruikbaar na hun levensduur. Dat maakt toch zeker iemand blij, nietwaar?"