Ga naar de inhoud
Home » Waarom is Streetworkout beter dan naar een traditionele sportschool te gaan?

Waarom is Streetworkout beter dan naar een traditionele sportschool te gaan?

Sta je voor een dilemma dat je moet kiezen voor Streetworkout of een fitnessprogramma in de sportschool? Je bent hierin niet meer de enige sinds Streetworkout/Calisthenics populair is geworden; veel mensen hebben dit dilemma meegemaakt. Calisthenics, in plaats van apparatuur in een sportschool, is de afgelopen jaren populair geworden bij alle leeftijdsgroepen.  Je gebruikt  je eigen lichaamsgewicht als weerstand. Als je nog steeds met een dilemma loopt, zijn hier enkele overtuigende redenen om voor Streetworkout te kiezen in plaats van het traditionele fitnessprogramma in de sportschool.

Je geniet van de natuurlijke omgeving.

Wanneer je aan het sporten bent in een Streetworkout-park, zal je de schoonheid van Moeder Natuur kunnen omarmen. Of het nu de zon is op een dag dat de lucht helder is of de koele wind in je gezicht, je komt dichtbij de natuur. Dit is de natuurlijke manier om je kracht en uithoudingsvermogen op te bouwen en het geeft meer positieve energie in je lichaam.

Train dichter bij huis.

Je hoeft geen kilometers te rijden om een sportschool van topklasse te bezoeken, aangezien er in je eigen omgeving mogelijkheden voor Streetworkout beschikbaar zijn. Daarom is deze vorm van lichaamsbeweging veel handiger en zal je je training minder snel missen in vergelijking met een sportschool die op enkele kilometers afstand ligt.

Oefening voor alle leeftijdsgroepen.

Het spreekt voor zich dat je in traditionele sportscholen veelal een bepaalde leeftijdsgroep tegenkomt. En dat je waarschijnlijk niet te veel senioren of mensen van middelbare leeftijd in de sportschool zult vinden. Dit is opvallend, omdat de noodzaak om te trainen toeneemt naarmate je ouder wordt. Niet alleen om fit te blijven, maar ook om het verouderingsproces in je lichaam te vertragen. Streetworkout is daarentegen toegankelijk voor mensen van alle leeftijden. Afhankelijk van je leeftijd, kracht en uithoudingsvermogen kun je deze training doen om jezelf in perfecte conditie te houden.

Je kunt je training variëren.

Wanneer je in een sportschool traint, word je training meestal gereguleerd. Je werkt elke dag aan bepaalde spieren op basis van je fitnessdoelen. Er is nauwelijks een keuze om de routine te doorbreken die op een gegeven moment saai kan worden. Bij Streetworkout kun je je oefening op een creatieve manier plannen en doen waar je zin in hebt. Uiteindelijk versterk je je spieren, raak je overtollig vet kwijt en bouw je meer uithoudingsvermogen op.

Met Streetworkout kun je socializen.

In de huidige digitale wereld zijn onze interacties met buren en vrienden afgenomen. De meeste mensen zijn tegenwoordig veel bezig met hun gadgets. Dit leidt tot psychische stoornissen waarbij het aantal zelfmoorden en depressies tot een alarmerend niveau is toegenomen. Met Streetworkout krijg je de kans om te socializen met mensen van alle leeftijden. Dit helpt bij het verbeteren van de geestelijke gezondheid en het overwinnen van gadgetverslaving.